Υλικά
1 ½ κ. σουπιές Υλικά
3 ματσάκια μάραθο χονδροκομμένο
300 γρ. πράσινες ελιές
2 μεγάλα ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μπολ με νερό.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε προσεκτικά το σακουλάκι με το μελάνι και το κρατάμε για άλλο μαγείρεμα, βγάζουμε το «κόκκαλο», το ράμφος και τα μάτια, κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο και το σώμα σε λωρίδες 2 εκ..
Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα χοντροκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά), ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπάζει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μάραθο και τον χοντροκόβουμε.
Τον ρίχνουμε στις σουπιές μαζί με τις ελιές στραγγισμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές, γύρω στα 20 λεπτά ακόμα.
Αρτύζουμε με λεμόνι και σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.
A.T.