Follow us

Παστός μπακαλιάρος με μάραθο αβγολέμονο

Παστός μπακαλιάρος με μάραθο αβγολέμονο

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο

5 ματσάκια μάραθο

8 σκελίδες σκόρδο

2 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια

2 αβγά

¾ φλ. χυμός λεμονιού

1 κοφτή κ.σ. κορνφλάουρ

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μάραθα από τα σκληρά κοτσάνια και τα χοντροκόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκ..

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μάραθα και λίγο καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και λίγο ακόμα καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χωρίζεται εύκολα η σάρκα με το πιρούνι.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ½ φλ.

κρύο νερό.

Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και ρίχνουμε το λεμόνι σιγά –σιγά, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφρώδες μείγμα.

Ρίχνουμε και το διαλυμένο κορνφλάουρ και χτυπάμε νε ενωθεί με τα αβγά.

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές από το καυτό ζουμί του μπακαλιάρου στα αβγά χτυπώντας συνέχεια.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γυρίζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.

Την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού το αβγολέμονο και να «ψηθούν» τα αβγά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.