Υλικά
1 ½ κ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάροΥλικά
5 ματσάκια μάραθο
8 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια
2 αβγά
¾ φλ. χυμός λεμονιού
1 κοφτή κ.σ. κορνφλάουρ
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μάραθα από τα σκληρά κοτσάνια και τα χοντροκόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκ..
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μάραθα και λίγο καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και λίγο ακόμα καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χωρίζεται εύκολα η σάρκα με το πιρούνι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ½ φλ.
κρύο νερό.
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και ρίχνουμε το λεμόνι σιγά –σιγά, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφρώδες μείγμα.
Ρίχνουμε και το διαλυμένο κορνφλάουρ και χτυπάμε νε ενωθεί με τα αβγά.
Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές από το καυτό ζουμί του μπακαλιάρου στα αβγά χτυπώντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γυρίζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.
Την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού το αβγολέμονο και να «ψηθούν» τα αβγά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.