X

Πίτα στο τηγάνι με καραμελωμένα κρεμμύδια και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό χτυπημένο

1 φλ. γάλα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

3 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

4 αβγά

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: ανακατεύουμε σε λεκάνη τα υλικά της ζύμης και προσθέτουμε περίπου ½ φλ.

νερό, ώστε να έχουμε μια μέτρια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το μπέικον και μόλις το μπέικον βγάλει το λίπος του, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, μαγειρεύουμε 4 -5 λεπτά ακόμα και αφήνουμε στην άκρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.

Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ., βάζουμε στο κέντρο ένα μπαλάκι ζύμη, αλείφουμε τις παλάμες μας με ελαιόλαδο και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.

Αλείφουμε με λίγο νερό ή λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγη γέμιση στη μια μεριά του φύλλου και την απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού αφήνοντας 1 εκ.

απόσταση από την άκρη.

Γυρίζουμε την άλλη μεριά του φύλλου και σκεπάζουμε τη ζύμη φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τριγύρω με το πιρούνι να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.

Καίμε το μάτι 5 λεπτά και βάζουμε επάνω το τηγάνι.

Τηγανίζουμε 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές