Υλικά
6 σφιχτοβρασμένα αβγά*Υλικά
¼ φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστη καπνιστή πάπρικα
Ανάμικτα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους.
Τους μεταφέρουμε σε μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι δουλεύοντας με το πιρούνι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τις κοιλότητες στα ασπράδια και μεταφέρουμε τα γεμισμένα αβγά σε δίσκο σερβιρίσματος επάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας.
Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.
*Η δοσολογία είναι ενδεικτική.
Αν θέλουμε, την αυξάνουμε ή τη μειώνουμε ανάλογα.
Πρόκειται για την παραδοσιακή συνταγή από την κουζίνα της Μ.
Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Α.Τ.