Υλικά
1 κ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες Υλικά
1 κ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.γ. σπασμένο πιπέρι μαύρο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας δυνατή
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
¾ φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζωμός χορταρικών ή κοτόπουλου ή ψαριού
Για το σερβίρισμα: ρύζι μπασμάτι στον ατμό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.
τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα 2' να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με τη σόγια, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί, δοκιμάζουμε το αλάτι (η σόγια είναι αλμυρή) και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι μπασμάτι στον ατμό.
Α.Τ.