X

Καπνιστή πέστροφα με πιπεριές και ελιές

Υλικά

Υλικά

250 γρ. φιλέτο πέστροφας καπνιστό

2 πιπεριές πράσινες, 2 πιπεριές κόκκινες, 2 πιπεριές πορτοκαλί, 2 πιπεριές κίτρινες

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φετούλες

5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

300 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

¾ φλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1 εκ..

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε από τη άλμη το πράσινο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το λεμόνι, αποσύρουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, τον άνηθο και την πέστροφα σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο ή με βρασμένες πατάτες.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές