Follow us

Σολομός με γλάσο από μέλι, σόγια και λάιμ

Σολομός με γλάσο από μέλι, σόγια και λάιμ

Υλικά

Υλικά

4 κομμάτια σολομού φιλέτο 250-300  γρ. το καθένα

4 κ.σ. σόγια σος

4 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. χυμός λάιμ

2 κ.σ.σπορέλαιο  

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι λευκό, νερόβραστο

Για γαρνιτούρα:

4 κ.σ. από το πράσινο μέρος ενός  φρέσκου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι, τη σόγια και τον χυμό λάιμ. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι*.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα του ψαριού και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει η σάρκα αδιαφανής.

Γυρίζουμε πολύ προσεκτικά το κάθε φιλέτο από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάλι επάνω σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το μείγμα μέλι -σόγια -χυμός λάιμ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρει η σάλτσα ένα ελαφρά σκούρο χρώμα και να πυκνώσει σαν αραιό σιρόπι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε ξανά τα φιλέτα στο τηγάνι, τα γυρίζουμε μια φορά, κουνάμε το τηγάνι να αλειφθούν καλά με το γλάσο και τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα επάνω στο μπασμάτι.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το καβουρδισμένο σουσάμι.

*Μπορούμε να ψήσουμε το ψάρι στο γκριλ, σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλειμμένο πολύ ελαφρά με σπορέλαιο.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.