Υλικά
1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 1.200 γρ. Υλικά
4 -5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και την ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό.
Την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια 2 -3 εκ.
Τη βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το λεμόνι, το μέλι και το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά να αλειφτούν όλα τα κομμάτια με τα αρωματικά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C και βάζουμε μέσα τη συκωταριά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ¾ φλ.
καυτό νερό.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος λεπτά να για να ροδίσει το φαγητό.
Α.Τ.