X

Γέμιση για πίτσα με μανιτάρια και μοτσαρέλα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια, λευκά καλλιεργημένα ή πορτομπέλο κομμένα σε φέτες

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες (αν θέλουμε)

μοτσαρέλα σε φέτες

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

λίγα φύλλα βασιλικό

μια φούχτα φύλλα φρέσκιας ρόκας πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φέτες προσούτο πολύ λεπτοκομμένο (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει άδειο σε μέτρια φωτιά.

Τα μαγειρεύουμε και μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους ρίχνουμε το σκόρδο αν χρησιμοποιούμε.

Τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συχνά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανεβάζουμε τη φωτιά, τα σοτάρουμε, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψήνουμε την πίτσα 20 λεπτά, τη βγάζουμε από τη φωτιά, την πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, απλώνουμε επάνω τα μανιτάρια και τα βασιλικού, σκεπάζουμε με τις φέτες μοτσαρέλας και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.

Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια τη ρόκα και το προσούτο (αν χρησιμοποιούμε) και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές