Follow us

Ρεγγοσαλάτα

Ρεγγοσαλάτα

Υλικά

Υλικά

1 μέτρια αβγωμένη ρέγγα

3 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλ. χυμός λεμονιού

3/4 φλ. ε. π. ελαιόλαδο

250 γρ. ξερό ψωμί χωρίς την κόρα

1 κ.σ. άνηθος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι με 1 δάχτυλο νερό σε αντικολλητικό τηγανάκι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά. Βγάζουμε προσεκτικά τα αβγά της ρέγγας από το ψάρι και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το ψωμί, 2 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ χυμό λεμονιού.

Δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο δουλεύοντας συνέχεια (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα) και το υπόλοιπο λεμόνι.

Καρυκεύουμε με πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι ή και ελαιόλαδο ακόμα.

Γαρνίρουμε με άνηθο και κομματάκια από τη ρέγγα αν θέλουμε.

Φυλάμε τη ρεγγοσαλάτα στο ψυγείο σε σκεπασμένο δοχείο.

Σημ. Οι ποσότητες του ελαιολάδου και του λεμονιού αλλά και του κρεμμυδιού και του πιπεριού δεν είναι αυστηρές.

Εξαρτώνται από το γούστο μας.

Ακόμα, η ποσότητα των αβγών της ρέγγας θα πρέπει να είναι γύρω στα 120 -150 γρ.

Αν δεν έχουμε τόση ποσότητα, συμπληρώνουμε με λίγη από τη σάρκα του ψαριού.

Α.Τ.

Εξαρτώνται από το γούστο μας.

Ακόμα, η ποσότητα των αβγών της ρέγγας θα πρέπει να είναι γύρω στα 120 -150 γρ.

Αν δεν έχουμε τόση ποσότητα, συμπληρώνουμε με λίγη από τη σάρκα του ψαριού.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.