Υλικά
2 φλ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένοςΥλικά
1 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κάππαρη από άλμη
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. Ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί και στο στύβουμε καλά.
Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί και αλέθουμε να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το χυμό λεμονιού (όπως στη μαγιονέζα) δουλεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.
Μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κάππαρη και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Διατηρούμε τη μαϊντανοσαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
σημ.
Θα μπορούσαμε να περάσουμε και τον μαϊντανό από το μπλέντερ, αυτό όμως θα έδινε στη σαλάτα ένα σκούρο χρώμα και θα αφαιρούσε τη φρεσκάδα της γεύσης της.
Το μυστικό είναι απλώς να κόψουμε πολύ-πολύ ψιλό τον μαϊντανό (όπως και την κάππαρη) και να τα προσθέσουμε στο μείγμα στο τέλος.
Α.Τ.