Υλικά
3/4 κιλού μύδια ζωντανάΥλικά
1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τον χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα πλυμένα μύδια, ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και το σκόρδο.
Σκεπάζουμε λίγο και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά (αν μείνουν πολύ σκληραίνουν).Ρίχνουμε το μαϊντανό και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Δοκιμάζουμε το ζουμάκι που έχει σχηματιστεί και αν χρειάζεται αλατίζουμε.
(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα)