Υλικά
1 κιλό φρέσκιες σουπιέςΥλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές με προσοχή για να φυλάξουμε το σακουλάκι με το μελάνι που έχουν στο εσωτερικό τους.Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις σουπιές.
Τις σοτάρουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι σουπιές.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μελάνι από τις σουπιές και με λίγο νερό το ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος το σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το μελάνι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Το φαγητό μας θέλει τουλάχιστον μια ώρα βράσιμο και μπορεί να χρειαστεί να του ρίξουμε λίγο νερό ακόμη.
Πριν σβήσουμε τη φωτιά δοκιμάζουμε τη σουπιά αν είναι βρασμένη όσο θέλουμε.
Αλάτι ρίχνουμε αφού δοκιμάσουμε και δούμε ό,τι χρειάζεται.
Το μαγείρεμα αυτό συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια.
Είναι μια συνταγή που έχει ιταλική καταγωγή.
(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο", της Φρύνης Συκιώτη στη Λευκάδα).