Υλικά
Κουτσομούρες (ή μεγάλες μαρίδες ή γόπες ή παλαμίδια)Υλικά
ξίδι
δεντρολίβανο φρέσκο
μαύρες σταφίδες
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα ψάρια αλευρωμένα και αλατισμένα κανονικά, μέσα σε ελαιόλαδο.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στο λάδι που θα μείνει στο τηγάνι μας ρίχνουμε ίση ποσότητα ξίδι.
Έχουμε ένα κλωνάρι από φρέσκο δεντρολίβανο και μια μικρή κούπα με σταφίδες μαύρες.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας καθώς και αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε αυτή τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω στα ψαράκια τα οποία έχουμε τοποθετημένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, σε ένα βαθύ σκεύος.
Το σαβόρο τρώγεται όταν κρυώσει και διατηρείται για πολλές μέρες.
(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα).