Follow us

Ψάρι σαβόρο λευκαδίτικο

Ψάρι σαβόρο λευκαδίτικο

Υλικά

Υλικά

Κουτσομούρες (ή μεγάλες μαρίδες ή γόπες ή παλαμίδια)

ξίδι

δεντρολίβανο φρέσκο

μαύρες σταφίδες

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα ψάρια αλευρωμένα και αλατισμένα κανονικά, μέσα σε ελαιόλαδο.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Στο λάδι που θα μείνει στο τηγάνι μας ρίχνουμε ίση ποσότητα ξίδι.

Έχουμε ένα κλωνάρι από φρέσκο δεντρολίβανο και μια μικρή κούπα με σταφίδες μαύρες.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας καθώς και αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε αυτή τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω στα ψαράκια τα οποία έχουμε τοποθετημένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, σε ένα βαθύ σκεύος.

Το σαβόρο τρώγεται όταν κρυώσει και διατηρείται για πολλές μέρες.

(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.