
Υλικά
500 γρ. χοιρινό κιμάΥλικά
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι χοντρό, ολόκληροι κόκκοι πιπεριού
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το πράσο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και δουλεύουμε για 5 δευτερόλεπτα να γίνουν σαν αλοιφή.
Βάζουμε σε λεκανίτσα τον κιμά και την αλοιφή με τα αρτύματα και ζυμώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα, γυρίζοντας μια φορά από κάθε μεριά.