Υλικά
150 γρ. τυρί Λογάδι σε κύβουςΥλικά (για 4 άτομα)
2 λόλες πράσινες
1 ice berg
1 ραντίτσιο
10 ντοματίνια
1 ματσάκι ρόκα
6 αποξηραμμένα σύκα σε κομματάκια
8 φέτες μπαγκέτας αλοιμμένες με λίγο βούτυρο και λιωμένη μία σκελίδα σκόρδο
Για τη σάλτσα
150ml ελαιόλαδο
50ml βαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
μερικά φύλλα βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό βάζο αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να επιτύχουμε μια πηχτή σάλτσα και να λιώσει η ζάχαρη.Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε μαζί και ανακατεύουμε με δύο κουταλιές από τη σάλτσα.Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα.Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τα σύκα για 10 λεπτά σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για να φουσκώσουν.
Επίσης, αν θέλουμε μία πιο τραγανή εκδοχή του τυριού, πασπαλίζουμε τα κυβάκια με αλεύρι, τα βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σε αλεύρι καλαμποκιού και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 2 λεπτά.