X

Πέστροφες στο χαρτί με φρέσκα βότανα και κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά

4 πέστροφες

1 ½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι)

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φινόκιο σε  φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ. κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστουνάκια

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, το φινόκιο και τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, 50 εκ.

το καθένα.

Βάζουμε επάνω στο καθένα μια πέστροφα και μοιράζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το λάδι τους.

Μοιράζουμε και τα αρωματικά βότανα και περιχύνουμε με το λεμόνι.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας πακετάκι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τα πακετάκια και σερβίρουμε τα ψάρια μέσα στο χαρτί τους στα πιάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές