Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1200 γρ. χωρίς την πέτσα και κομμένο σε μικρές μερίδεςΥλικά
400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. κάρι
1 κ.γ. ταμπάσκο ή τσίλι σως
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το κάρι, το ταμπάσκο ή το τσίλι και το τζίντζερ και αλατίζουμε.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά να αλειφθεί παντού με τη μαρινάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 4 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε απλωτά το κοτόπουλο σε ρηχό αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Γυρίζουμε τα κομμάτια μια φορά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο καυτό νερό.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Α.Τ.