X

Μοσχαρίσια μάγουλα με ξύδι βαλσαμικό στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μοσχαρίσια μάγουλα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο κατά μήκος

1 κ. σ. ξερή μαντζουράνα

4 κόκκοι μπαχάρι

⅓ φλ. ξύδι βαλσαμικό

¾ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το πολύ λίπος (αν έχουν), πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα μάγουλα.

Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για για 5 -7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τακτοποιούμε στην κατσαρόλα τα μάγουλα και τα ροδίζουμε γυρίζοντάς τα από απ' όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζουμε το φαγητό με τη ματζουράνα, ρίχνουμε το μπαχάρι και σβήνουμε με το το ξύδι.

Μόλις πάρει 2-3 βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει μέχρι τα μισά του κρέατος και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Σιγοβράζουμε 2 ώρες.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε άλλη 1 -1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας.

Διορθώνουμε το αλάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ταιριάζει με ρύζι, πουρέ, πολέντα, πατάτες τηγανητές και με κόκκινο λάχανο.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές