Υλικά
Για τις κρέπες Υλικά
200 γρ. αλεύρι
400 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
200 γρ. καβουρμάς σε λεπτά φετάκια
¾ φλ.. λιαστή ντομάτα σε κομματάκια
3 φούχτες μυρώνια
2 φούχτες ρόκα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ αλεύρι
¾ φλ. ζωμός λαχανικών
Για τη γαρνιτούρα
1 φλ. τριμμένο κασέρι
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις κρέπες: κοσκινίζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το γάλα σιγά -σιγά, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε τα αβγά και το βούτυρο λιωμένο ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελάχιστα ένα μέτριο τηγανάκι.
Οταν κάψει, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να καλυφθεί ο πάτος ομοιόμορφα με ένα λεπτό στρώμα χυλού.
Όταν εμφανισθούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά με σπάτουλα.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε και πλένουμε τα μυρώνια και τη ρόκα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Τα ζεματίζουμε 2 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι, ρίχνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε και όταν πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, τις λιαστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Βάζουμε στη μία άκρη κάθε κρέπας μια κουταλιά μείγμα, προσθέτουμε μερικά κομματάκια καβουρμά και την τυλίγουμε σε ρολό.
Αραδιάζουμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και την πάπρικα και ψήνουμε για 15'.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.