Follow us

Ταρτούλες με καβούρι και ρικότα

Ταρτούλες με καβούρι και ρικότα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού

1 φλ. τυρί ρικότα

250 γρ. σάρκα καβουριού (από κονσέρβα) στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 -5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

25 γρ. φιλέτα αντζούγιας στο λάδι

2 αβγά + 1 κρόκος αβγού

3 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

⅓ κ.σ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη κουρού να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Την ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με ποτήρι κύκλους διαμέτρου 10 εκ..

Στρώνουμε τη ζύμη σε μικρές φόρμες τάρτας διαμέτρου 7 εκ.

και την τρυπάμε με πηρούνι πολλές φορές.

Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε τις ταρτούλες με όσπρια ή τις ειδικές μπίλιες (που εμποδίζουν να φουσκώσει στο ψήσιμο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 8 λεπτά περίπου.

Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τη ρικότα σε μπολ μαζί με τη σκόνη μουστάρδας, το ξυσμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα αβγά και τον κρόκο αβγού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Ενσωματώνουμε απαλά τη σάρκα του καβουριού, προσθέτουμε τις αντζούγιες στραγγισμενες από το λάδι τους και λιωμένες, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν.

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Γεμίζουμε τις ταρτούλες και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.