Υλικά
1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρούΥλικά
1 φλ. τυρί ρικότα
250 γρ. σάρκα καβουριού (από κονσέρβα) στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 -5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
25 γρ. φιλέτα αντζούγιας στο λάδι
2 αβγά + 1 κρόκος αβγού
3 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
⅓ κ.σ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη ζύμη κουρού να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Την ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με ποτήρι κύκλους διαμέτρου 10 εκ..
Στρώνουμε τη ζύμη σε μικρές φόρμες τάρτας διαμέτρου 7 εκ.
και την τρυπάμε με πηρούνι πολλές φορές.
Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε τις ταρτούλες με όσπρια ή τις ειδικές μπίλιες (που εμποδίζουν να φουσκώσει στο ψήσιμο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 8 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τη ρικότα σε μπολ μαζί με τη σκόνη μουστάρδας, το ξυσμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα αβγά και τον κρόκο αβγού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Ενσωματώνουμε απαλά τη σάρκα του καβουριού, προσθέτουμε τις αντζούγιες στραγγισμενες από το λάδι τους και λιωμένες, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Γεμίζουμε τις ταρτούλες και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.