Υλικά
1 κ. μανιτάρια πορτομπέλο ή μεγάλα λευκά Υλικά
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, κουνάμε το τηγάνι μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε γρήγορα να πάρει χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανή και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.