X

Σφολιάτα με σολομό και σπανάκι

Υλικά

Υλικά

2 χοντρά φιλέτα σολομού 250-300 γρ. το ένα

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτα

Για το σπανάκι

600 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

Χυμός ½ λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού 2 λεπτά από κάθε μεριά.

Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το σπανάκι: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν γύρω στα 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.

Πασπαλίζουμε με το κορνφλάουρ, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα του και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Βάζουμε επάνω το ένα φιλέτου του σολομού και το καλύπτουμε με το σπανάκι.

Το σκεπάζουμε με το άλλο φιλέτο του σολομού και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο της σφολιάτας.

Γυρίζουμε το φύλλο κάτω από το φύλλο της βάσης και κλείνουμε τα δυο φύλλα έτσι, που να σχηματιστεί ένα πακέτο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει το φύλλο.

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε χοντρές φέτες.

Α.Τ.

Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.

Πασπαλίζουμε με το κορνφλάουρ, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα του και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Βάζουμε επάνω το ένα φιλέτου του σολομού και το καλύπτουμε με το σπανάκι.

Το σκεπάζουμε με το άλλο φιλέτο του σολομού και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο της σφολιάτας.

Γυρίζουμε το φύλλο κάτω από το φύλλο της βάσης και κλείνουμε τα δυο φύλλα έτσι, που να σχηματιστεί ένα πακέτο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει το φύλλο.

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε χοντρές φέτες.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές