Υλικά
200 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά Υλικά
2 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 μεγάλα αβγά
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
1 γερή πρέζα μπούκοβο καυτερό
1 μεγάλο φύλλο δάφνης
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
180 -200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο και τη δάφνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα κουκιά και τις αγκινάρες, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε τη δάφνη και όταν η σάλτσα πιει τα υγρά της και μελώσει, κάνουμε τέσσερις λακουβίτσες και ρίχνουμε σε κάθε μια από ένα αβγό. Μαγειρεύουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα επάνω σε κάθε αβγό μέχρι να πήξει ο κρόκος και το ασπράδι όσο θέλουμε.
Σερβίρουμε ένα αβγό σε κάθε πιάτο και τριγύρω τη σάλτσα με τα κουκιά και τις αγκινάρες και βάζουμε επάνω σε κάθε αβγό μια-δυο κ.σ στραγγιστό γιαούρτι. Σημ. φαγητό από την κουζίνα του Λιβάνου.
Α.Τ.