Follow us

Χταπόδι μπουγιουρντί

Χταπόδι μπουγιουρντί

Υλικά

Υλικά

450 γρ. φρέσκο χταπόδι

1 καυτερή πράσινη πιπεριά κέρατο

2 μέτρια ξερά φύλλα δάφνης

½ κ.γ. ολόκληρους κόκκους πιπέρι

½ κ.γ κόκκους κόλιανδρο

½ φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί

120 γρ. σαλάμι Λευκάδος

300 γρ. ντομάτα

350 γρ. φέτα Χαλκιδικής

5 γρ. ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε και σιγοβράζουμε το χταπόδι ολόκληρο μαζί τη δάφνη, τους κόκκους του πιπεριού, τον κόλιανδρο και το κρασί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Το βγάζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σαλάμι και την καυτερή πιπεριά για 30 δευτερόλεπτα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα και τη φέτα.

Αφήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας να λιώσει η φέτα, σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

(*Συνταγή από το εστιατόριο “Γλυκάνισος” της Θεσσαλονίκης.)

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.