Φέτα μαριναρισμένη σε δεντρολίβανο, σιναπόσπορο, σκόρδο και μπούκοβο
Υλικά
Υλικά
250 γρ. φέτα
1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. μπούκοβο
4 κ.γ. σιναπόσπορος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, το μπούκοβο, τους σιναπόσπορους και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, προσέχοντας πολύ να μην καούν.
Βάζουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους σε βαθουλή μικρή πιατέλα και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε μαζί με ζεστό ψωμί.
Α.Τ.
Επίσης...
Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.
Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.
Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.
Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.
Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.
Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.
Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.
Η συνταγή για πολίτικη πίτα.
Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.