X

Τζατζίκι με σέσκουλα και αγγούρι (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν")

Υλικά

Υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

2 μάτσα σέσκουλα

1 μεγάλο αγγούρι

4 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. καφέ ξύδι λευκό

Χυμός 2 λεμονιών

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. μαυροσούσαμο

 2 -3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

 1 κ.γ. αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα, χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν.

Κόβουμε τα φύλλα σε 3 λωρίδες.

Ζεματάμε τα κοτσάνια σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα φύλλα για 30 δευτερόλεπτα, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.

Πλένουμε πολύ καλά το αγγούρι και με τον πατατοκαθαριστή το κόβουμε σε λωρίδες.

Πετάμε το μέρος με τα σπόρια.

Κόβουμε τις λωρίδες σε κομμάτια 2 εκ.

Λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα ή στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι να γίνει σαν πολτός, ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού και δουλεύουμε με το γουδοχέρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ εκτός από τα σέσκουλα και τα αγγούρια, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα σέσκουλα, το αγγούρι και τον άνηθο.

Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο, αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές