Υλικά
20 μύδια φρέσκα ψίχα Υλικά
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα μύδια σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά και να φύγει το υγρό τους.
Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το ανάλογο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια που πρέπει να καλυφθούν παντού από αλεύρι.
Τα πιάνουμε και τα ενώνουμε δυο-δυο ή τρία-τρία, ανάλογα με το μέγεθος.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 180ο C και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.