Υλικά
500 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα καλάΥλικά
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε να φθάσει περίπου τους 150ο C.
Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Τ’ αφήνουμε να μαγειρευτούν γύρω στα 4 λεπτά και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ πιάτο, μαζί με το ζουμί τους.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.