X

Κρύα σούπα gazpacho με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά και ψωμί

Υλικά

Υλικά

1 κ. ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες

1 αγγούρι γύρω στα 18 εκ. ξεφλουδισμένο

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε 6 κομμάτια

1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

½ κ.γ. αλάτι

1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κομμάτι μπαγκέτα γύρω στα 12 εκ.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει καλά και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλει τελείως τα υγρά του.

Μεταφέρουμε σε μπλέντερ τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί.

Προσθέτουμε το κύμινο, το ελαιόλαδο και το ξύδι και το αλάτι και δουλεύουμε στην πιο υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι και ολόκληρη τη νύχτα.

Σερβίρουμε προσφέροντας επιπλέον ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές