X

Παστός μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και πατάτες

Υλικά

Υλικά

2 φιλέτα παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

5 χοντρά κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες

½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

15  φύλλα φρέσκος βασιλικός

1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη

¾  φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα στεγνώνουμε.

Αλατίζουμε πολύ ελαφρά τις πατάτες και τα κολοκυθάκια (ή και καθόλου) και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα και τα λαχανικά και τοποθετούμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια στις δυο μεριές του ταψιού αφήνοντας κενό στη μέση για τα φιλέτα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τζίντζερ-φρέσκο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 10 λεπτά.

Τακτοποιούμε το ψάρι στο ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε όλο το φαγητό και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μέσα στον φούρνο για 10 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές