
Υλικά
Ψάρι σαλάχι καρκάνιΥλικά
κρεμμύδι ξερό
μαϊντανός
αλάτι
λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και μια χούφτα αλάτι.
Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το σαλάχι, και μόλις γίνει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ενώ με ένα μαχαιράκι τραβάμε και αφαιρούμε το δέρμα.
Μόλις το γδάρουμε με ένα πιρούνι, ξύνουμε το ψαχνό μέσα σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ψαχνό του ψαριού και από πάνω το κρεμμύδι.
Πασπαλἰζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε λαδολέμονο.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.
Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.