X

Ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με παρμεζάνα και ψωμί σε σάλτσα ντομάτα (Βraciole)

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. μοσχαρίσιο καπάκι

¾ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

¾  φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

¾  φλ. παρμεζάνα τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

Για τη σάλτσα

700 γρ. ντομάτες τριμμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. νερό

10 φύλλα φρέσκος βασιλικός

Από μια πρέζα ξερό δεντρολίβανο, ξερή μαντζουράνα, ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει μια λεπτή φέτα πάχους ½ εκ..

Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια 13 Χ 13 εκ.

περίπου.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαριναρισθούν για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: αναμειγνύουμε σε μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα μαριναρισμένα κομμάτια του κρέατος και τα τυλίγουμε σε ρολά.

Στερεώνουμε, δένοντάς τα γύρω -γύρωμε λευκό βαμβακερό σπάγκο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα ρολά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξερό δεντρολίβανο, την ξερή μαντζουράνα και το ξερό θυμάρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα ή μέχρι το ρολάκι να τρυπιέται με την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού.

Δεκαπέντε (15) λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το κλωνάρι του βασιλικού.

Για να σερβίρουμε αφαιρούμε το κλωνάρι του βασιλικού, μοιράζουμε τα ρολά στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη σάλτσα και αν θέλουμε με σπαγγέτι.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές