X

Σοφεγάδα στο τηγάνι με σύγκλινο και πρόβειο γιαούρτι

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

100 γρ. πατάτα βρασμένη κομμένη σε κύβους

80 γρ. χοιρινό σύγκλινο Κρήτης

20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

30 ml ελαιόλαδο

100 γρ. κολοκύθι κομμένο σε κύβους

1 κ.γ.  πελτέ ντομάτας βιολογικό

100 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς φλούδα και σπόρια )

1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στη σχάρα

200 γρ. γιαούρτι πρόβειο πλήρες

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τις φλούδες, τις ψιλοκόβουμε και τις καρυκεύουμε.

Τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε την πατάτα, το σύγκλινο (θέλουμε να έχει το λίπος του) και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκύθι.

Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και μετά από λίγο την ντομάτα.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρουμε τη σοφεγάδα πάνω στην καπνισμένη μελιτζάνα.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές