Υλικά
10 τεμ. σαρδέλες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και φιλεταρισμένεςΥλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml. ε.π. ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Αλευρώνουμε τα φιλέτα της σαρδέλας μόνο από την πλευρά της πέτσας και τις ξαπλώνουμε στο ζεστό λάδι.
Αλατίζουμε στη συνέχεια και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι πάνω από τις σαρδέλες.
Μόλις είναι έτοιμες, μεταφέρουμε τις σαρδέλες με το τηγάνι στο τραπέζι, ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Τις σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη.