Υλικά
9 σφιχτοβρασμένα αβγάΥλικά
150 γρ. φιλέτα αντζούγιας στο λάδι, στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
⅓ φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
Αλάτι
1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα: φύλλα σαλάτας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους.
Τους βάζουμε σε μπολ και τους λιώνουμε καλά με πιρούνι.
Προσθέτουμε τις αντσούγιες, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και δουλεύουμε με δυο πιρούνια μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά και να γίνουν σαν αλοιφή.
Γεμίζουμε τα αβγά με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή το μεταφέρουμε σε κορνέ για να το βγάλουμε σε κάποιο ωραίο σχέδιο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, στρώνουμε μια πιατέλα με φύλλα σαλάτας και ακουμπάμε επάνω τα αβγά και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα για χρώμα.
A.T.