X

Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά

Υλικά

Υλικά

150 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

125 ml γάλα πλήρες

3 αβγά

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

⅓ φλ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. για το τηγάνι

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

⅓ φλ. μαϊντανός

½ κ.γ. λάδι τρούφας

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μια φόρμα μακρόστενη, αντικολλητική

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: ζεσταίνουμε το ⅓ φλ.

ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, σοτάρουμε για 7-8 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και μεταφέρουμε σε σουρωτήρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε λεκάνη, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το γάλα ελαφρά ζεσταμένο.

Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά και το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε προσεκτικά να απλωθούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε επί 45'.

Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές