Follow us

Burger με σολομό

Burger με σολομό

Υλικά

Υλικά

100 γρ. φρέσκος σολομός

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ, λεμόνι και τζίντζερ

1 ψωμάκι άνθρακα*

10 γρ. τυρί κρέμα

10 γρ. φετούλες αγγούρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και μαρινάρουμε το σολολό για 2 ώρες.

Στραγγίζουμε τον σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο 170οC, για 10 λεπτά.

Κόβουμε στα δύο το ψωμάκι, το αλείφουμε με το τυρί κρέμα, ακουμπάμε επάνω το σολομό και γαρνίρουμε με τη σαλάτα και τις φετούλες αγγούρι.Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψωμάκι μας αρέσει ή να φτιάξουμε το δικό μας.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Hide & Seek".

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.