X

Μοσχαρίσιο ρολό στο φούρνο, γεμιστό με παρμεζάνα, μαϊντανό, σκόρδο, με πατάτες και ντοματάκια

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. μοσχαρίσιο καπάκι

¾  φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

¾  φλ. παρμεζάνα τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

1 κ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

500 γρ. ντοματάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλ. νερό

Από μια πρέζα ξερό δεντρολίβανο, ξερή μαντζουράνα, ξερό θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει μια λεπτή φέτα πάχους ½ εκ..

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μείνει για 2 ώρες.

Αναμειγνύουμε σε μπολ τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο και τη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τη φέτα του κρέατος και απλώνουμε επάνω το μείγμα.

Τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά μεριά της φέτας και δένουμε με λευκό βαμβακερό σπάγκο, να κρατήσει το σχήμα του. Βάζουμε σε λεκάνη τις πατάτες και τα ντοματάκια, προσθέτουμε τις 4 σκελίδες του σκόρδου, το κρεμμύδι και τα αρωματικά βότανα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί, ρίχνουμε 1 φλ.

νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 2 ώρες.

Τακτοποιούμε τριγύρω τις πατάτες και τα ντοματάκια, προσθέτουμε 1 φλ.

καυτό νερό και ⅓ φλ.

ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πατάτες.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές