
Υλικά
500 γραμμ. αλεύριΥλικά
100 ml φρέσκο γάλα
50 ml νερό
10 γραμμ. νωπή μαγιά
130 ml ελαιόλαδο
50 γραμμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. γλυκάνισο
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
300 γραμμ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
3-4 κλωνάρια δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
1 αυγό για το άλειμμα
μαυροκούκι και σουσάμι για το στόλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε το γάλα µε το νεράκι να γίνουν χλιαρά και λιώνουµε µέσα τη µαγιά.
Βάζουµε λίγο από το αλεύρι µας, τα ανακατώνουµε και τα αφήνουµε να «δουλέψει» η µαγιά και να φουσκώσει για καµιά ωρίτσα.
Μετά προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε µέχρι να γίνει µια ζύµη που να µην κολλάει στα χέρια µας.
Την αφήνουµε να ξεκουραστεί.
Ετοιµάζουµε τη γέµιση, ανακατώνοντας το τυράκι µε το αυγό, το πιπέρι και τα µυρωδικά.
Παίρνουµε κοµµάτια ζύµης σε µέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουµε, βάζουµε στο κέντρο από τη γέµιση και τα κλείνουµε πατώντας τις άκρες τους µε ένα πιρούνι το οποίο βρέχουµε κάθε φορά ώστε να µην κολλάει η ζύµη.
Αλείφουµε µε το αυγουλάκι και πασπαλίζουµε µε το µαυροκούκι και το σουσάµι.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC 15-20΄.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου “Ερωτικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας”, εκδόσεις Πατάκη.