Υλικά
1 κ. μύδια φρέσκα με το κέλυφοςΥλικά (για 4 μερίδες)
3 με 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι άνηθος
Χυμός από 4 λεμόνια
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια καλά-καλά.
Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι είναι φρέσκα και ζωντανά.
Tα ζωντανά μύδια είναι πάντα κλειστά και μοσχοβολάνε αλμύρα της θάλασσας.
Bάζουμε τα μύδια σε έναν ταβά και από πάνω ρίχνουμε τα σκόρδα και τον άνηθο, το λάδι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια μας, χωρίς σταγόνα νερό, εντελώς στεγνά –θα βγάλουν το δικό τους ζουμί.
Mε σιγανή φωτιά σε δεκαπέντε λεπτά θα είναι έτοιμα.
Θα έχουν ανοίξει όλα τα μύδια και θα μοσχοβολάνε και θα έχουμε ένα πεντανόστιμο ζουμί.
Tα μεταφέρουμε σε μια βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε πάνω τους τον χυμό του λεμονιού.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.