Follow us

Mύδια αχνιστά

Mύδια αχνιστά

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κ. μύδια φρέσκα με το κέλυφος

3 με 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μισό ματσάκι άνηθος

Χυμός από 4 λεμόνια

100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μύδια καλά-καλά.

Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι είναι φρέσκα και ζωντανά.

Tα ζωντανά μύδια είναι πάντα κλειστά και μοσχοβολάνε αλμύρα της θάλασσας.

Bάζουμε τα μύδια σε έναν ταβά και από πάνω ρίχνουμε τα σκόρδα και τον άνηθο, το λάδι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια μας, χωρίς σταγόνα νερό, εντελώς στεγνά –θα βγάλουν το δικό τους ζουμί.

Mε σιγανή φωτιά σε δεκαπέντε λεπτά θα είναι έτοιμα.

Θα έχουν ανοίξει όλα τα μύδια και θα μοσχοβολάνε και θα έχουμε ένα πεντανόστιμο ζουμί.

Tα μεταφέρουμε σε μια βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε πάνω τους τον χυμό του λεμονιού.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.