Υλικά
Υλικά
500 γρ. δυνατό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml νερό χλιαρό
1 γερή πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. φέτα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σουσάμι
Εκτέλεση
“Σπάμε” τη φέτα με το πιρούνι σε μέτρια κομμάτια.
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο -λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τη φέτα στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά.
Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε και τη μεταφέρουμε σε ταψί.
Την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 25-35 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
A.T.Updated: 01/03/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/04/19