Υλικά
500 γρ. σπαγγέτιΥλικά
100 γρ. ταραμά λευκό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
⅔ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
Για τη γαρνιτούρα: το πράσινο τμήμα από ένα μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: κόβουμε τα φύλλα από το κρεμμυδάκι σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 30 δευτερόλεπτα.
Τις βγάζουμε αμέσως στραγγιστά σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε την ντομάτα, τη σκόνη και το ξυλάκι κανέλας και πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να γίνει η ντομάτα και να πήξει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Σερβίρουμε επάνω στα σπαγγέτι τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
A.T.