X

Μελιτζανοσαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί (του σεφ Απόστολου Αλτάνη)

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

400 γρ. μελιτζάνα

60 ml ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

20 ml  ξύδι λευκό

60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

40 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί

5 γρ. κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης ψημένη, καθαρισμένη και περασμένη από το μπλέντερ

20 γρ. ανάμεικτα λαχανικά

40 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια Πιερίας κομμένα στη μέση και μαριναρισμένα σε αλάτι και ελαιόλαδο

20 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και ελαφρώς βρασμένα

6 γρ. ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

10 ml κρέμα βαλσάμικου

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τη μελιτζάνα στον φούρνο ή στη σχάρα, αφού πρώτα την έχουμε τρυπήσει σε 2-3 σημεία με τη μύτη του μαχαιριού για να μην σκάσει.

Αφαιρούμε τους σπόρους και παίρνουμε την ψίχα της μελιτζάνας.

Την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και τον μαϊντανό, το μισό κατσικίσιο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε το υπόλοιπο τυρί σε μπαλάκια τα χρησιμοποιούμε για να γαρνίρουμε το πιάτο, μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά, τα ντοματίνια, τα σπαράγγια, τα ραπανάκια την κρέμα βαλσάμικου, όπως φαίνεται το πιάτο στη φωτογραφία.*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη από το εστιατόριο "Ambrosia" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές