Υλικά
1 κ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφοςΥλικά
1 φλ. καλαμπόκι
1 μέτριο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
½ φλ. περίπου κορνφλάουρ
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις γαρίδες σε καυτό ελαφρώς αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το καλαμπόκι και δουλεύουμε να γίνουν σαν πολύ χοντροκομμένα ψίχουλα.
Μεταφέρουμε τις γαρίδες και το καλαμπόκι σε μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το τριμμένο τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το πιπέρι, τα ασπράδια χτυπημένα, την κέτσαπ, το σησαμέλαιο και το κορνφλάουρ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά (αν είναι πολύ αραιό το μείγμα προσθέτουμε λίγο κορνφλάουρ ακόμα) και σχηματίζουμε κεφτεδάκια με διάμετρο γύρω στα 3 εκ..
Τα κυλάμε στη φρυγανιά να τυλιχτούν καλά από όλες τις μεριές και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε καλά αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι (να κάψει αλλά να μην καπνίσει) και τηγανίζουμε λίγα -λίγα τα κεφτεδάκια ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να κάνουν μια τραγανή κρούστα, γύρω στα 3-4 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή σάλτσα κοκτέιλ ή γλυκιά τσίλι σος.
Α.Τ