Υλικά
400 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένοςΥλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη μουλινέτα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στη μουλινέτα
1-2 αβγά χτυπημένα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
½ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη και πολύ ψιλοκομμένη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Για γαρνιτούρα: αρακάς βρασμένος
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο.
Τον βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που να πλάθεται.
Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε 1,5 εκ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψαροκεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με αρακά, που έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό και αν θέλουμε με λίγη μαγιονέζα ή με μουστάρδα. Α.Τ