Follow us

Ψαροκεφτεδάκια με τόνο κονσέρβας

Ψαροκεφτεδάκια με τόνο κονσέρβας

Υλικά

Υλικά

400 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένος

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη μουλινέτα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στη μουλινέτα

1-2 αβγά χτυπημένα

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

½ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη και πολύ ψιλοκομμένη

⅓ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Για γαρνιτούρα: αρακάς βρασμένος

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο.

Τον βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που να πλάθεται.

Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.

Πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε 1,5 εκ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψαροκεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με αρακά, που έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό και αν θέλουμε με λίγη μαγιονέζα ή με μουστάρδα. Α.Τ

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.