
Υλικά
1 μπούτι αρνιού γύρω στα 2,5 κ.*Υλικά
1 φλ. τσ. ούζο
Χυμός από 1 λεμόνι και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. ανάμεικτα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά (ρίγανη, θρούμπι, κόλιανδρο σε σκόνη, δεντρολίβανο, κλπ)
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας πολύ καλά και το αλείφουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τις λιωμένες σκελίδες του σκόρδου, το ούζο, τα αρωματικά βότανα, το ξύσμα του λεμονιού, 1 κ.γ.
αλάτι και τριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Βάζουμε το μπούτι στο ταψί που θα το ψήσουμε πάνω σε διπλή λαδόκολλα σε μήκος διπλάσιο από το μήκος του μπουτιού, το αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε με επιμέλεια την αλοιφή γιαούρτι -ούζο στην επιφάνεια του κρέατος.
Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 3 ώρες.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να ψηθεί η πέτσα. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.
*Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο από το μπούτι ή να ζητήσουμε από τον χασάπη να το αφαιρέσει.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλείψουμε το κρέας με το μείγμα γιαούρτι-ούζο και από την εσωτερική και από την εξωτερική μεριά και θα το δέσουμε για να κρατήσει το σχήμα του. Α.
Τ.