Άλειμμα με μπλου τσιζ και καρυδόψυχα
Υλικά
Υλικά
120 γρ. μπλου τσιζ
240 γρ. κριμ τσιζ (τυρί -κρέμα)
1⁄2 φλ. ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. μπράντι
2⁄3 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβ) ή φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μεταφέρουμε σε μπολ το κριμ τσιζ, το μπλου τσιζ, την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι, το μπράντι και όσο πιπέρι θέλουμε και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε την καρυδόψυχα και το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε με πιρούνι.Μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα σερβίρουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με πρόσθετο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και καρυδόψυχα.
Α.Τ.
Επίσης...
Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.
Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.
Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.
Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.
Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.
Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.
Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.
Η συνταγή για πολίτικη πίτα.
Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.