Υλικά
1 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή Υλικά
1 φλ.τσ. νερό
2-3 καυτερές πιπεριές κόκκινες ή πράσινες
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σχίζουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα σποράκια.
Αν θέλουμε πολύ καυτερό σιρόπι δεν αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
Τις κόβουμε σε φετάκια.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για 10’-15’.
Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το διατηρούμε σε μουκάλι στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Θα δώσει πικάντικη γεύση σε dressing σαλάτας, στο Bloody Mary, αλλά και σε διάφορες μαρινάδες κρεατικών.