Follow us

Γαρίδες Créole

Γαρίδες Créole

Υλικά

Yλικά για 5 άτομα

750 γρ. γαρίδες μέτριες ή μεγάλες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο

4 πράσινες πιπεριές σε κυβάκια

1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο σέλερι

4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

500 γρ. τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια στον χυμό τους

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. πιπέρι Καγιέν

1 κ.γ. chili sauce

1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι και πιπέρι από μύλο

300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τα κελύφη τους, που τα βάζουμε να βράσουν για 15’ σε 3 φλ.τσ.

νερό, με λίγο αλάτι κι ένα μικρό κρεμμύδι.

Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό που έμεινε.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε να πάρει ξανθό χρώμα (φτιάχνουμε ένα roux), προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδια, σέλερι, πιπεριές) και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη δάφνη, το καγιέν, την chili sauce και τον ζωμό από τα κελύφη, ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια πυκνόρευστη σάλτσα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ενδεχομένως προσθέτουμε πιπέρι καγιέν, ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό.

Προσθέτουμε τότε τις γαρίδες, οι οποίες δεν πρέπει να ψηθούν στη σάλτσα περισσότερο από 7’-10’.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Παράλληλα, έχουμε βράσει το ρύζι μας λευκό, με λίγο βούτυρο, ώστε να συνοδέψουμε το φαγητό.

Επίσης...

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.